سامانه مودیان چیست ؟

سامانه مودیان

فهرست

راهنمای دریافت شناسه کالا و خدمات در سامانه مودیان

در سامانه مودیان هر کالا دارای شناسه مخصوص به خود می باشد که با کمک این شناسه ها همواره در نرم‌افزار های حسابداری و مالیاتی ثبت می گردد، راهنمای دریافت شناسه کالا و خدمات در سامانه مودیان به صورت کاملا تخصصی مراحل ثبت نام و دریافت شناسه و خدمت را در اختیار شما می گذارد تا بتوانید به راحتی در این سامانه فعالیت کنید.

شناسه کالا و خدمات چیست و چگونه دریافت میشود؟

شناسه کالا یا خدمات که به آن، بارکد نیز می گویند، در واقع، شناسنامه کالا می باشد که هنگام ورود به کشور کالا باید این کد را دریافت نماید تا بتواند اجازه ورود پیدا کند، وجود این بارکد بر روی کالاها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و نحوه دریافت آن به گونه ای است که باید به سامانه مودیان مراجعه کرد و پس از ثبت دقیق کالا برای آن بارکد و شناسه دریافت نمود. برای در اختیار داشتن صورتحساب های دقیق کالاها می توان آنها را در این سامانه ثبت کرد و برای هر کدام شناسه ای جداگانه دریافت نمود.

شناسه کالا و خدمات توسط چه سازمانی تعیین میشود؟

متفاوت بودن شناسه کالاها باعث شده تا هر کدام توسط سازمانی مخصوص تعیین شناسه شوند، مثلا محصولات حیوانی یا همان دامپزشکی توسط سازمان IVCتعیین می شوند، سازمان GS1محصولات بین المللی را تعیین شناسه می کند، IMEI برای محصولاتی کاربرد دارد که دارای سیم‌کارت هستند مانند تلفن همراه و شناسه VIN تعیین کننده شناسه کالا و خدماتی مانند خودرو می باشد. هر سازمان محصولات مختص به خود را شناسه گذاری می کند.

نحوه دریافت شناسه کالا و خدمات

در این مرحله شما باید وارد سایت دریافت شناسه و خدمات شوید و مراحل را به صورت دقیق طی کنید، هنگام ورود به سایت شما می توانید به عنوان بازرگانی و صنف وارد شوید، پس از ثبت این مورد به مرحله ثبت کالا می‌رسید که باید به صورت دقیق کالا را ثبت کنید تا به شما شناسه کالا ارائه شود، برای محصولات وارداتی باید از قبل به مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات مراجعه کنید تا شناسه ای در اختیار شما بگذارند.

نحوه اخذ/استعلام شناسه اختصاصی کالا

پس از ثبت در صورت نیاز شما می توانید با مراجعه به سایت پیگیری شناسه کالا به راحتی کد کالایی که دریافت کرده اید را در سامانه وارد کرده و آن را به صورت اختصاصی پیگیری کنید. سامانه مودیان از جمله سامانه های جامع و معتبری می باشد که می توانید با مراجعه به آن به راحتی استعلام شناسه اختصاصی کالای خود را دریافت نمایید، اخذ استعلام در این سامانه بسیار ساده و راحت می باشد و البته در هر زمانی هم امکان پذیر است.

سامانه مودیان

مودیانی که دارای صلاحیت تولید کننده/وارد کننده هستند

بازرگانان و صنف ها به عنوان مودیان دارای صلاحیت تولید کننده و وارد کننده هستند، البته تولید کنندگان بزرگ نیز می توانند در این صلاحیت بهره مند شوند زیرا آنها برای تولیدات خود نیاز به وارد کردن کالاهای مختلفی دارند. این مودیان ها با ثبت کالاها و دریافت کارپوشه اختصاصی با سامانه اصلی ارتباط برقرار می کنند.

نحوه ثبت شناسه کالا در صورتحساب برای کالاهای فاقد شناسه

نحوه ثبت شناسه کالا در صورتحساب برای کالاهای فاقد شناسه بدین صورت است که اگر کالایی هنگام ثبت، شناسه اختصاصی ندارد همواره می توانید از یک شناسه عمومی برای ثبت آن استفاده کنید، مسلما پس از ثبت یک شناسه عمومی برای کالا یک صورتحساب الکترونیکی در اختیار شما قرار می گیرد.

پشتیبانی و پاسخ به سوالات شناسه اختصاصی کالا

سامانه جامع تجارت با هدف همراهی با مودیان مالیاتی در استعلام و یا دریافت شناسه کالا به صورت اختصاصی، از طریق راه‌های ارتباطی مانند تماس تلفنی با شماره 124، ثبت و پیگیری مشکل ازطریق سامانه جامع، نامه نگاری با دفاتر تخصصی سامانه جامع، این سطح از پشتیبانی باعث شده تا افراد متناسب با شرایط خود نحوه پیگیری را انتخاب نمایند.

مراحل ثبت مشکل در خصوص شناسه اختصاصی کالا

مراحل ثبت مشکل در خصوص شناسه اختصاصی کالا بدین صورت است که ابتدا باید به سامانه جامع وارد شد، گزینه ثبت و پیگیری مشکل را انتخاب کرد، گزینه درخواست جدید را ثبت نمود، سپس گزینه شناسه کالا را انتخاب کرد، سپس شناخته اختصاصی را انتخاب نمود و در آخر هم گزینه درخواست صدور و تعیین شناسه اختصاصی در بخش موضوع را انتخاب کرد تا مشکل شما ثبت و پیگیری شود.

شناسه عمومی کالا چیست؟

در صورتی که مودیان نتوانند شناسه اختصاصی دریافت کنند همواره برای ثبت باید از شناسه عمومی استفاده کنند تا بتوانند صورتحساب الکترونیکی دریافت نمایند، انتخاب شناسه عمومی توسط سامانه جامع در اختیار مودیان قرار داده شده است تا بتوانند به راحتی کالای خود را ثبت کرده و شناسه عمومی دریافت نمایند.

روش دریافت یا استعلام شناسه عمومی کالا

مودیان می‌توانند به درگاه شناسه کالا و خدمات سازمان مالیاتی به آدرس stuffid.tax.gov.ir مراجعه نمایند و به آخرین فهرست شناسه های عمومی دسترسی پیدا کنند و استعلام بگیرند، برای دریافت استعلام شناسه عمومی کالا تنها باید به سامانه جامع مراجعه کرد تا بتوان به لیست کالاها دسترسی پیدا نمود.

پشتیبانی و پاسخ به سوالات شناسه عمومی کالا

در صورت مشکل در شناسه عمومی مودیان می توانند با مراجعه به سامانه جامع و ثبت مشکل، تماس با پشتیبانی مرکز ملی به راحتی پاسخ سوالات خود را به دست آورده و پشتیبانی های لازم را دریافت نمایند تا بتوانند مشکل شناسه عمومی خود را حل کنند.

مراحل ثبت مشکل در خصوص شناسه عمومی کالا

مراحل ثبت مشکل در خصوص شناسه عمومی کالا بسیار راحت است و تنها لازم است که شما به سامانه جامع مراجعه کرده و به ترتیب گزینه های ثبت و پیگیری مشکل، درخواست جدید، شناسه کالا، شناسه عمومی، درخواست صدور و تعیین شناسه عمومی را انتخاب کنید تا مشکل شما ثبت گردد.

نحوه اخذ/استعلام شناسه اختصاصی خدمات

مودیان مالیاتی برای دریافت شناسه خدمت می‌توانند به سامانه portal.gs1-ir.org مراجعه نمایند، با مراجعه به این سامانه جامع می توانید به راحتی اخذ استعلام شناسه اختصاصی خدمات را دریافت کنید.

روش دریافت یا استعلام شناسه عمومی خدمات

دریافت شناسه خدمات به صورت عمومی کاملا مشابه فرآیند اخذ شناسه اختصاصی خدمات و از طریق سامانه portal.gs1-ir.org انجام می‌شود. تنها تفاوت در این زمینه شخص متقاضی دریافت شناسه خدمات است.

پشتیبانی و پاسخ به سوالات شناسه خدمات

در خصوص سوالات شناسه خدمات همواره سازمان صنعت و معدن و تجارت امکان رسیدگی به مشکلات مودیان را فراهم کرده است، برای دریافت پشتیبانی و پاسخ به سوالات تنها کافی است با سامانه جامع و بخش پشتیبانی تماس بگیرید.

آشنایی با سامانه مودیان

سامانه مودیان از جمله سامانه های مهم و کاربردی در کشور به شمار می رود که برای ثبت کالا و خدمات مورد استفاده قرار می گیرد تا افراد کالای بدون شناسه وارد بازارها نکنند، مودیان همه در سامانه جامع باید ثبت نام کنند تا زیر نظر باشند و فعالیت آنها مورد بررسی قرار بگیرد.

بررسی سامانه مودیان

در بررسی این سامانه باید بگوییم که وجود آن از اهمیت زیادی برخوردار است و در این سامانه برای هر مودی، یک کارپوشه مخصوص قرار داده اند که این کارپوشه ها میان سازمان و مودیان در گردش است. مودیان قادرند به وسیله هر دستگاه که به آن حافظه مالیاتی وصل شده باشد به سامانه مودیان مراجعه کنند.

وظیفه مودیان در ابتدای ورود به سامانه مودیان

وظیفه مودیان در ابتدای ورود به سامانه مودیان همواره دریافت یک صورتحساب الکترونیکی می باشد، مودیان باید این صورتحساب را به صورت فصلی در اختیار سامانه مودیان قرار بدهند.

اشخاص موظف به ثبت نام در سایت مودیان

تمام شاغلین صنفی و غیر صنفی و اشخاص حقوقی عنوان شده در فصل های 4 و 5 قانون مالیاتی، مشمول ثبت نام در این سامانه می باشند. افراد حقیقی و افراد حقوقی هر دو دسته می توانند در این سامانه ثبت نام کنند و از خدمات آن بهره مند شوند.

بررسی فواید سایت مودیان

در بررسی فواید سایت مودیان متوجه شده ایم که فعالیت با این سایت بسیار ساده و آسان می باشد و شما هنگام ورود به سایت به خوبی راهنمایی می شوید تا مراحل مورد نظر خود را به صورت کامل طی کنید، این سایت بسیار دقیق است مثلا در صورت پرداخت نکردن به موقع مالیات ها همواره مشمول جریمه ازطرف سایت خواهید شد.

مشمولین قانون سامانه مودیان

تمام سازمان های حقیقی و حقوقی مشمولین قانون سامانه مودیان هستند که باید به صورت دقیق اطلاعات مربوطه خود را در سامانه وارد کنند، این گونه گروه ها باید در سامانه ثبت نام کنند تا مشمول جریمه نشوند.

سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

سامانه مودیان مالیاتی سامانه ای است که از طریق ورود به سایت آن مودیان مالیاتی مشمول، این امکان را داشته تا برای ثبت نام و ارسال صورت حساب الکترونیکی و اتصال پایانه های فروشگاهی خود به سامانه اقدام نمایند.

فواید و مزایای سامانه مودیان چیست؟

در سامانه مودیان مالیاتی همواره فواید و مزایای زیادی نهفته است که از مهمترین آنها می توان به عملکرد درست و دقت بالای سامانه اشاره کرد، تمام افراد حقیقی و حقوقی موک‌د در سامانه به صورت کامل زیر نظر هستند و فعالیت آنها کنترل خواهد شد تا در صورت نپرداختن صورتحساب الکترونیکی خود مشمول جریمه سنگینی شوند.

عملکرد سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

عملکرد سامانه مودیان به گونه ای است که تمام مشاغل حقیقی و حقوقی می توانند در آن ثبت نام کنند و اظهارنامه های مالیاتی خود را در اختیار سامانه جامع قرار بدهند، عملکرد  دقیق این سامانه باعث شده تا جایگاه ویژه ای در جامعه پیدا کند.

نشانی اینترنتی سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

سامانه مودبان همواره با نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir در دسترس تمام مشاغل و افراد حقیقی و حقوقی قرار گرفته است، دسترسی به این سایت یا همان نشانی اینترنتی بسیار ساده و راحت می باشد و در آن می توانید به تمام بخش ها با کد ملی و شناسه مخصوص خود دسترسی پیدا کنید.

سامانه مودیان مالیاتی

مزیت اصلی سامانه مودیان مالیاتی برای پایانه‌های فروشگاهی چیست؟

دامنه کاربرد پایانه فروشگاهی بسیار وسیع بوده و همه فعالان اقتصادی مشمول مالیات بر درآمد و مشمول مالیات بر ارزش افزوده که در بخش‌های تولید و توزیع کالا و خدمات اشتغال دارند را در بر می‌گیرد. وجود این سامانه مانع از فرار مالیاتی و پولشویی می شود.

چگونه وارد سامانه مودیان مالیاتی شویم؟

برای ورود به سامانه مودیان مالیاتی همواره شما باید وارد سامانه ملی و جامع این سامانه با مشخصات my.tax.gov.ir شوید تا بتوانید در صورت ثبت نام از قبل با شناسه خود وارد سایت شوید و در صورت نداشتن شناسه ثبت نام خود را به صورت دقیق و طی مراحل انجام بدهید. نحوه ورود به این سامانه بسیار ساده و راحت است و شما می توانید با کمک کد ملی و شناسه خود به آسانی وارد سامانه شده و فعالیت خود را انجام بدهید.

چگونه در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنیم؟

پس از ورود به سایت گفته شده در قسمت پایین صفحه باید گزینه ثبت نام را انتخاب کنید، سپس صفحه ای باز می شود که در آن باید تمام اطلاعات مهم و ضروری خود را وارد کنید و سپس اطلاعات را ثبت نمایید تا توسط سیستم مورد بررسی قرار بگیرد و به شما شناسه ورودی داده شود تا به عنوان کاربر سامانه شناخته شوید.

چه افرادی باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند؟

تمام صاحبان مشاغل صنفی و غیر صنفی و اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله مشمولانی هستند که باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت‌نام کنند و از خدمات ویژه این سامانه بهره مند شوند. اشخاص حقیقی و حقوقی در کنار ثبت نام باید تظاهرات مالیاتی خود را هم وارد سامانه کنند. شرکت های تجاری نیز از جمله مشاغلی هستند که در گروه افراد حقوقی قرار دارند و باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام نمایند تا بتوانند صورتحساب های الکترونیکی خود را برای سامانه مرکزی ارسال نمایند.

سوالات متداول درباره سامانه مودیان

سوالاتی مانند سامانه مالیاتی مودیان چیست، نحوه ثبت نام در آن چگونه است، افراد مشمول ثبت نام چه کسانی هستند و بسیاری سوالات دیگر پرسیده شده است که ما به آنها پاسخ دادیم تا با آنها آشنا شوید و جواب سوالات خود را دریافت کنید. مسلما دریافت جواب هر کدام از سوالات می تواند به مودیان کمک شایانی کند تا زمان ثبت نام و ورود به سامانه و هنگام انجام سایر فعالیت ها دچار مشکلات نشوند و بتوانند به صورت کامل و دقیق از سامانه استفاده نمایند.برای اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان مجموعه کاربرد کامپیوتر در ارتباط باشید.

میتوانید از لینک های زیر نسبت به دانلود راهنما به صورت pdf اقدام نمایید :

دانلود فایل اول راهنما 

دانلود فایل دوم راهنما

دانلود فایل سوم راهنما

دانلود فایل چهارم راهنما

اشتراک گذاری مطلب:

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *