کاربرد کامپیوتر تولیدکننده نرم افزار مالی - اداری

قوانین مالیاتی شرکت های تولیدی

قوانین مالیاتی شرکت های تولیدی

قوانین مالیاتی شرکت های تولیدی چیست؟

یکی از قوانین مهم در قانون اساسی کشور که برای همه شرکت ها و کسب و کارهای مختلف یک امر مهم محسوب می شود، پرداخت مالیات است. در واقع طبق قانون اساسی کشور ایران و همچنین سایر کشورهای دنیا به منظور ایجاد عدالت اقتصادی و بهبود وضعیت اقتصادی کشور، پرداخت مالیات کاملا ضروری و لازم است. این موضوع در مورد همه شرکت ها با حوزه های کاری مختلف و همچنین در مورد شرکت های تولیدی هم صدق می کند. به همین منظور برای رسیدگی به امور مالیاتی و پرداخت مالیات برای شرکت های تولیدی، لازم است که با قوانین و مقررات پرداخت مالیات آشنا شوید. در ادامه این مقاله نیز به منظور آشنایی بیشتر در مورد قوانین مالیاتی شرکت های تولیدی صحبت خواهیم کرد.

برای خرید نرم افزار اتوماسیون اداری از وبسایت کاربرد کامپیوتر کلیک کنید

مالیات شرکت های تولیدی چیست؟

شرکت های تولیدی که با حوزه های فعالیت مختلف راه اندازی و تاسیس می شوند، بدیهی است که در ابتدای شروع کار خود هزینه های زیادی برای خرید تجهیزات، حقوق و دستمزد کارمندان، ساخت و ساز و سایر هزینه های جانبی دیگر صرف می کنند. از طرفی برای تولید محصولات مختلف و تامین مواد اولیه و استفاده از آن نیز، هزینه های زیادی صرف می شود. پس از آن با افزایش تولید و افزایش میزان فروش، شرکت های تولیدی مبلغی به عنوان سود و درآمد خالص خواهند داشت. بنابراین به منظور ایجاد عدالت مالی و بهبود وضعیت اقتصادی کشور، شرکت های تولیدی بر اساس میزان درآمد و سود خالص باقی مانده باید مبلغی را به عنوان مالیات پرداخت کنند. به طور کلی درصد مالیات شرکت های تولیدی طبق قانون مالیاتی کشور، 25 درصد تعیین و مشخص شده است. برخی دیگر از واحدهای تولیدی نیز باید صرفا 10 درصد از درآمد را برای پرداخت مالیات در نظر بگیرند.

قوانین مالیاتی شرکت های تولیدی

انواع مالیات شرکت های تولیدی

به طور کلی طبق قانون، کلیه افرادی که کسب و کاری دارند یا در کسب و کار مشخصی فعالیت می کنند، موظف به پرداخت مالیات هستند. این موضوع در مورد همه شرکت ها با حوزه های کاری مختلف از جمله شرکت های تولیدی هم صدق می کند. به طور کلی مالیات شرکت های تولیدی به طور کلی به انواع مختلف زیر تقسیم می شوند:

  • مالیات بر حقوق و دستمزد

کلیه شرکت های تولیدی یا سایر شرکت ها با حوزه فعالیت های مختلف، برای ارائه خدمات تخصصی یا غیر تخصصی بدیهی است که باید افراد متخصص یا با مهارت های خاص را استخدام کنند. بنابراین در پایان هر ماه نیز باید حقوق و دستمزد آن ها را محاسبه کرده و به آن ها پرداخت کنند. بنابراین طبق ماده یک قانون مالیات‌های مستقیم، تمام افراد حقیقی و حقوقی که در داخل کشور با فعالیت اقتصادی، خدماتی و … انجام می دهند و درآمد دارند، باید مالیات حقوق و دستمزد خود را پرداخت کنند.

  • مالیات بر ارزش افزوده

مالیات ارزش افزوده یک نوع مالیات غیر مستقیم محسوب می شود. به طور کلی مالیات بر ارزش افزوده نسبت به تفاوت بین ارزش کالاها و خدمات عرضه شده با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده در یک دوره معین، مشخص و محاسبه می شود. در قوانین و مقررات مالیاتی کشور، مالیات ارزش افزوده، یک نوع مالیات عام است و به صورت چند مرحله ای هم می توان این مالیات را به اداره کل سازمان مالیاتی کشور پرداخت کرد. این مالیات بر اساس ارزش کالا‌ها یا خدمات تولید و ارائه شده در مراحل مختلف  از تولید کنندگان دریافت می شود.

  • مالیات بر عملکرد (مالیات مستقیم)

مالیات بر عملکرد شرکت ها نیز یک نوع مالیات مستقیم است که توسط دولت بر اساس عملکرد و میزان تولید یا عرضه محصولات تولیدی تعیین می گردد. در واقع مبلغ مالیات بر عملکرد بر اساس درآمد و عواید پرداخت ‌کننده مالیات متغیر و متفاوت است. معمولا مقدار مالیات بر درآمد برابر درصدی از درآمد قابل مالیات‌گیری است.

این مطلب را هم بخوانید: نرم افزار حسابداری برای صنایع تولیدی

چه کسانی مشمول پرداخت مالیات هستند؟

طبق ماده 1 قانون اساسی مالیات کشور، کلیه افراد زیر مشمول پرداخت مالیات هستند و باید در زمان مقرر و پس از یک دوره مالی مشخص، اقدام به تنظیم اظهارنامه مالیاتی کرده و مالیات را پرداخت کنند. در واقع این افراد بر اساس میزان درآمدی که دارند، باید سالیانه مالیات خود را به اداره امور مالیاتی کشور پرداخت کنند. مشمولین پرداخت مالیات شامل افراد زیر هستند:

  • تمام مالکین حقوقی یا حقیقی نسبت به اموال و یا املاک خود واقع در ایران براساس مقررات باب دوم باید جهت پرداخت مالیات اقدام کنند.
  • همه افراد حقیقی ایرانی مقیم و ساکن در ایران نسبت به تمامی درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران به دست می آورد.
  • هر فرد حقوقی ایرانی ساکن و مقیم ایران بر اساس درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران به دست می آورد.
  • همه افراد حقیقی یا حقوقی ساکن و مقیم ایران که در ایران یا خارج از ایران، درآمد دارند.
  • همه افراد حقیقی یا حقوقی غیر ایرانی که درآمد دارند؛ نسبت به درآمدهایی که بابت واگذاری امتیازات یا دیگر حقوق خود یا دادن تعلیمات و کمک های فنی و یا واگذاری فیلم های سینمائی که به عنوان بها یا حق نمایش یا هر عنوان دیگر به دست می آورند.

جمع بندی

شرکت های تولیدی به شرکت هایی گفته می شود که با استفاده از مواد اولیه و خرید این مواد از تامین کننده یا تامین کنندگان مختلف، یک محصول جدید را تولید و عرضه می کنند. طبق قانون و مقررات مالیاتی کشور، کلیه شرکت های تولیدی که درآمد و سود خالصی در پایان دوره مالی و در پایان سال دارند، باید برای پرداخت مالیات اقدام کنند. به همین منظور در این مقاله به بررسی کامل انواع مالیات شرکت های تولیدی، مشمولین پرداخت مالیات، و کلیه نکات مهم پیرامون این موضوع پرداخته شد. یکی از مهم ترین نکات برای محاسبه کردن مالیات، استفاده از نرم افزارهای تخصصی حسابداری است. با استفاده از نرم افزار حسابداری، به صورت خودکار امکان محاسبه کردن مالیات به صورت سالانه و دقیق وجود دارد. برای خرید نرم افزار حسابداری می توانید از طریق شرکت کاربرد کامپیوتر اقدام کنید. شرکت کاربرد کامپیوتر تمرکز خود را روی طراحی و تولید انواع نرم افزارهای حسابداری برای مشاغل تخصصی مختلف قرار داده و بر اساس نوع حوزه کاری خود می توانید نرم افزار مناسب را تهیه کنید.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید