کاربرد کامپیوتر تولیدکننده نرم افزار مالی - اداری

ثبت نام در سامانه مودیان

ثبت نام در سامانه مودیان

مراحل ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی

یکی از قوانین مهمی که همه کشورها به منظور ایجاد رفاه اجتماعی و تامین هزینه های عمومی و منافع اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، و اشخاص حقیقی و حقوقی انجام می شود، پرداخت مالیات است. به همین منظور برای انجام این اقدام مهم، لازم است که فرد در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام نماید. اهمیت ثبت نام در این سامانه و بررسی هزینه و مبلغ پرداختی مالیات تا حدی اهمیت دارد، که باید طبق مراحلی که در ادامه این مقاله به بررسی آن می پردازیم، باید اقدام به ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی نمایید.

سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

به منظور پرداخت آسان و سریع تر مالیات، لازم است که اطلاعات کافی در مورد سامانه مودیان مالیاتی داشته باشید. منظور از سامانه مودیان مالیاتی سامانه ای است که اطلاعات مربوط به مودیان مالیاتی به صورت یکپارچه شده جمع آوری و در آن ثبت می شود. برای این کار باید وارد آدرس اینترنتی tp.tax.gov.ir  شوید. سپس روی گزینه ثبت نام و بعد روی گزینه ارسال صورت حساب الکترونیکی کلیک کنید. این سامانه به گونه ای طراحی شده که قابلیت دریافت گزارش های الکترونیکی برای مودیان را فراهم می کند.

در واقع این سامانه تحت نظارت و مدیریت سازمان امور مالیاتی کشور و با هدف جلوگیری از فرار مالیاتی راه اندازی شده است. بنابراین طبق قانون مصوب آبان 1398، هر فرد مشمول مالیات موظف است برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی اقدام کنند. بدین صورت که برای هر مودی مالیاتی یک کار پوشه وجود دارد که به عنوان راه ارتباطی با مودیان مالیاتی با سازمان امور مالیاتی محسوب می شود. مودیان مالیاتی با استفاده از این سامانه مشمولین باید صورتحساب‌های الکترونیکی خود را در موعدهای مشخص، ارسال نمایند. در واقع نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که عدم ثبت نام و ثبت و درج اطلاعات صورت حساب، جریمه حداقل 10 درصدی از فروش را به همراه خواهد داشت.

چه افرادی موظف به ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی هستند؟

طبق قانون کشور، کلیه افراد دارای شغل های صنفی یا غیر صنفی، همچنین اشخاص حقوقی و حقیقی طبق باب سوم سوم قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 12/03/1366 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن مشمول این قانون هستند. علاوه بر این، طبق این مصوبه، کلیه صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی ذکر شده در فصل 4 و 5 قانون مالیات مستقیم، باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند. بنابراین این افراد باید صورت حساب های الکترونیکی خود از طریق سامانه مودیان مالیاتی ارسال کنند.

خرید نرم افزار مالی حسابداری از وبسایت کاربرد کامپیوتر

مراحل ثبت نام در سامانه مؤدیان مالیاتی

اهمیت ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی به صورتی است که باید مدارک شناسایی خود را به صورت دقیق و صحیح وارد نمایید. برای این کار باید مراحل ثبت نام در سامانه را که در ادامه به آن می پردازیم، طی نمایید.

  • ثبت ‌نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده
  • دریافت گواهی امضای الکترونیک
  • دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی
  • دریافت شناسه کالاها و خدمات
ثبت نام در سامانه مودیان

نحوه ثبت نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده

همان طور که در پاراگراف بالا هم ذکر شد، اولین مرحله ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی؛ ثبت نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده مالیاتی است. بنابراین برای شروع ثبت نام در این سامانه باید وارد سایت  my.tax.gov.irشوید. سپس درخواست تشکیل پرونده مالیاتی شده و مدارک هویتی درخواست شده را در آن اسکن کرده یا اطلاعات درخواستی را در آن ثبت کنید.

دریافت گواهی امضای الکترونیک

مرحله دوم برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، دریافت گواهی امضای الکترونیک است.  برای دریافت گواهی امضای الکترونیک باید ابتدا وارد سایت www.gica.ir شوید. سپس روی گزینه درخواست صدور گواهی امضای الکترونیکی کلیک کنید. پس از آن به صورت دقیق مراحل ثبت نام و احراز هویت را انجام دهید. در مرحله بعدی یک کد رهگیری برای شما ارسال می شود که باید آن را به یکی از دفاتر منتخب در سامانه مراجعه کرده و توکن امضای الکترونیک که چیزی شبیه به یک فلش مموری هست را دریافت نمایید. پس از آن باید از این توکن برای استخراج کلید عمومی امضای الکترونیک استفاده کنید. در واقع هدف از این کار امکان دریافت کلید شناسه یکتای حافظه مالیاتی مختص خودتان است.

نحوه دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی

پس از استخراج کردن کلید عمومی امضای الکترونیک با استفاده از توکن، می توانید برای دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی اقدام کنید. همان طور که در پاراگراف های بالاتر نیز اشاره شد، سازمان امور مالیاتی برای همه افرادی که پرونده مالیاتی دارند، یک کار پوشه برای مودیان ایجاد می شود. پس از ورود به درگاه ملی خدمات مالیاتی وارد سایت به آدرس www.my.tax.gov.ir شده و کار پوشه مختص خود را مشاهده کنید. در این کار پوشه پس از کلیک کردن روی گزینه شناسه های یکتا حافظه مالیاتی، می توانید فایل کلید عمومی را بارگذاری کرده و اقدام به دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی نمایید.

 دریافت شناسه کالا و خدمات

منظور از شناسه کالا و خدمات کدهایی است که سازمان امور مالیاتی به کالاها و خدمات گوناگون اختصاص داده می شود. به طور کلی شناسه کالا و خدمات به دو دسته زیر تقسیم می شود:

  1. شناسه عمومی کالا و خدمات
  2. شناسه خصوصی کالا و خدمات

شناسه عمومی کالا ها و خدمات شامل لیستی از تمام کالاها و خدمات و شناسه مربوط به آن ها است. بنابراین اهمیت استفاده از شناسه عمومی کالا این است که باید چک کنید که شناسه عمومی کالا و خدمات شما در این لیست وجود داشته باشد تا بتوانید از آن استفاده کنید. برای دریافت این شناسه باید وارد سایت www.stuffid.tax.gov.ir شده و سپس اقدام به دریافت شناسه کالا و خدمات نمایید. همچنین در صورتی که شناسه کالا و خدمات شما در این سایت وجود نداشت باید به سامانه جامع تجارت به نشانی www.ntsw.ir مراجعه کنید.

نحوه ارسال صورتحساب الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی

پس از انجام مراحل زیر می توانید صورتحساب الکترونیکی را به سازمان امور مالیاتی ارسال کنید. برای انجام این کار نیز می توانید از طریق یکی از سه روش زیر اقدام کنید.

  1. ارسال مستقیم توسط مؤدی (از طریق نرم افزار خرید و فروش): در صورتی که از این روش استفاده می کنید، از طریق نرم افزار خرید و فروش شرکت کاربرد کامپیوتر تمامی صورتحساب های الکترونیکی خودتان را به صورت روزانه برای سامانه مؤدیان ارسال کنید.
  2. ارسال توسط شرکت های معتمد
  3. ارسال توسط سامانه های دولتی

علاوه بر این، در صورتی که فرصت کافی برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی و ارسال صورتحساب مالیاتی را ندارید، می توانید با کارشناسان مجموعه کاربرد کامپیوتر تماس بگیرید تا مشاوره های لازم را به شما ارائه کنند.

سامانه مودیان مالیاتی یک سامانه آنلاین است که تحت نظارت سازمان امور مالیاتی کشور فعالیت می‌کند. این سامانه جهت جمع‌آوری و ثبت اطلاعات مربوط به مودیان مالیاتی و پرداخت مالیات تأسیس شده است. افراد و شرکت‌ها باید در این سامانه ثبت نام کرده و صورت‌حساب‌های الکترونیکی مالیاتی خود را ارسال کنند.

طبق قوانین کشور، همه افراد دارای شغل صنفی یا غیر صنفی، اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات هستند و موظف به ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی هستند. این شامل صاحبان مشاغل و اشخاص حقیقی و حقوقی می‌شود.

مراحل ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی عبارتند از:

ثبت نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده مالیاتی

دریافت گواهی امضای الکترونیک

دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی

دریافت شناسه کالاها و خدمات

برای ارسال صورت‌حساب الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی، می‌توانید از یکی از روش‌های زیر استفاده کنید:

ارسال مستقیم توسط مؤدی (از طریق نرم‌افزار خرید و فروش)

ارسال توسط شرکت‌های معتمد

ارسال توسط سامانه‌های دولتی

همچنین در صورت عدم امکان انجام این کارها به دلیل عدم آشنایی، می‌توانید با کارشناسان مجموعه کاربرد کامپیوتر تماس بگیرید تا به شما مشاوره لازم را ارائه دهند.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید