کاربرد کامپیوتر تولیدکننده نرم افزار مالی - اداری

دادرسی مالیاتی چیست ؟ | 5 نکته مهم هنگام دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی چیست ؟ | 5 نکته مهم هنگام دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی چیست ؟

امروزه همه ما شاهد افزایش راه اندازی کسب و کارهای جدید هستیم. همین ویژگی سبب شده که صاحبان کسب و کار و مشاغل مختلف با چالش های متفاوتی روبرو باشند. یکی از مهترین دغدغه و چالش های صاحبان کسب و کار، مربوط به اظهار نامه مالیاتی و دادرسی مالیاتی است. در واقع طبق قانون اساسی ایران، همه افراد حقیقی و حقوقی مشغول به کار در ایران یا خارج از ایران، موظف هستند که اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی را ارسال نمایند. اهمیت پرداخت مالیات به گونه ای است که در صورت پرداخت نکردن، طبق قانون فرد مختلف جریمه خواهد شد. در واقع با توجه به این که پرداخت مالیات ممکن است برای برخی از مشاغل سخت باشد، برخی از آن ها به فکر فرار مالیاتی می افتند که عواقب خاص خود را دارد. به همین دلیل در چنین مواردی طبق قانون لازم است که دادرسی مالیاتی انجام شود.دادرسی مالیاتی چیست ؟ برای تعریف و شناخت بهتر دادرسی مالیاتی می توان گفت که دادرسی مالیاتی یکی از زیر مجموعه های مشاوره مالیاتی است که به شرکت ها و موسسات مختلفی که موظف به پرداخت مالیات هستند، ارائه می شود. در واقع طی دادرسی مالیاتی، اطلاعات و آموزش های لازم جهت آشنایی با قوانین مالیاتی و صدماتی که به دلیل ناآگاهی به کسب و کار وارد می شود، مطلع باشند. کسب و کارها از طریق ارائه مشاوره های مالیاتی، می توانند در صورت لزوم کم ترین میزان هزینه را با توجه به نوع کسب و کار خود پرداخت نمایند. این تعیین هزینه برای پرداخت مالیات طبق قانون و با روش هایی در چهارچوب قانون تعیین می گردد. در صورتی که شما نیز دغدغه پرداخت مالیات را دارید، و در مورد دادرسی مالیاتی اطلاعاتی ندارید، همراه ما باشید تا با کلیه نکات مهم در این زمینه آشنا شوید.

خرید نرم افزار مالی بازرگانی از وبسایت کاربرد کامپیوتر

دادرسی مالیاتی توسط چه کسی انجام می شود؟

بحث دادرسی مالیاتی بعد از ارسال کردن اظهار نامه مالیاتی مطرح می شود. در واقع با توجه به این که سیستم خود اظهاری برای پرداخت مالیات مودیان مالیاتی در طی سال های اخیر ارائه شده، صاحبان کسب و کار و مشاغل باید بر اساس محاسبات انجام شده، میزان مالیات پرداختی خود را اظهار کنند. در برخی موارد هم ممکن است که مالیات مشخص شده توسط کارشناس امور مالیاتی رد شده و تایید نشود و هزینه و مبلغ دیگری برای پرداخت مالیات تعیین شود. دادرسی مالیاتی فرآیندی است که امکان رسیدگی به آن توسط خود شخص حقیقی- حقوقی یا از طریق مشاوران (وکلای) مالیاتی امکان پذیر می کند. بنابراین می توان گفت که دادرسی مالیاتی توسط مشاوران مالیاتی انجام می شود. طی این جلسات مشاوره مالیاتی، مشاوران باید با تسلط بر امور مالی و مسائل حقوقی سعی کنند که میزان مالیات مشخص شده را تا حد امکان کاهش دهند. مشاوران مالیاتی برای رسیدگی به دادرسی مالیاتی، باید با قوانین و بخش نامه های جدید آشنا بوده و از کلیه اطلاعات و آیین نامه های مالیاتی استاندارد نیز مطلع باشند.

هدف از دادرسی مالیاتی چیست ؟

بدیهی است که هر کسب و کار به صورت سالیانه مبلغی را باید به عنوان مالیات بر حقوق پرداخت نماید تا عدالت در کل جامعه اقتصادی ایجاد شود. برای این کار فرد اظهارنامه مالیاتی را به صورت آنلاین بارگذاری کرده و سپس مبلغ برای آن تعیین خواهد شد. اما در صورتی که این مبلغ از نظر صاحب کسب و کار مقرون به صرفه یا عادلانه نیست، می تواند برای اعتر    اض، دادرسی مالیاتی انجام دهد. در واقع هدف از دادرسی مالیاتی، رسیدگی به مبلغ تعیین شده است.

دادرسی مالیاتی چیست ؟

دادرسی مالیاتی چه زمانی انجام می شود؟

یکی از مهم ترین سوالات صاحبان کسب و کار این است که چه زمانی می توانند برای دادرسی مالیاتی اقدام کنند. در پاسخ به این سوال باید گفت که زمانی که برگه ‌تشخیص مالیات به مودیان ابلاغ می گردد، در صورتی که رقم و مبلغ تعیین شده توسط فرد مورد تایید نبود، تا 30 روز پس از ارسال اظهار نامه فرصت دارد که برای درخواست بررسی مجدد و دادرسی مالیاتی اقدام کند. هدف از اعتراض گذاشتن روی مبلغ مالیات،  قانونمند کردن اعتراضات به مبلغ و انجام پیگیری های لازم است.

خرید نرم افزار اتوماسیون اداری با پشتیبانی رایگان

مراحل رسیدگی به دادرسی مالیاتی

چرخه و مراحل دادرسی روندی است که برای قانونمند کردن دادرسی مالیاتی تعیین و اجرا می شود. به همین دلیل انجام مراحل دادرسی به صورت دقیق باید توسط مشاوران مالیاتی انجام شود. به طور کلی مراحل رسیدگی به دادرسی مالیاتی به شرح زیر است.

اداره امور مالیاتی

در مواردی که برگ تشخیص مالیات صادر و به مؤدی ابلاغ می شود؛ در صورتی که فرد نسبت به آن معترض باشد، باید ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ، شخصأ یا توسط وکیل خود به اداره امور مالیاتی مراجعه کند.

هیأت حل اختلاف مالیاتی

پس از انجام تحقیقات لازم، رأی هیأت حل اختلاف مالیاتی با اکثریت آراء قطعی شده و باید اجرا شود.

شورای عالی مالیاتی

مؤدی یا اداره امور مالیاتی می توانند ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی هیأت حل اختلاف مالیاتی، به استناد عدم رعایت قوانین و مقررات مربوطه یا نقص رسیدگی با اعلام دلایل کافی به شورای عالی مالیاتی شکایت و نقض رأی و تجدید، را درخواست دهد.

دیوان عدالت اداری

پس از صادر شدن رأی هیأت حل اختلاف مالیاتی مؤدی باید به شورای عالی مالیاتی یا دیوان عدالت اداری مراجعه کند.

نکات مهم در دادرسی مالیاتی

برای انجام اقدامات لازم در زمینه دادرسی مالیاتی، لازم است که قبل از آن با نکات مختلف در این زمینه آشنا شوید. نکات مهم در دادرسی مالیاتی به شرح زیر است:

  • دیوان عدالت اداری بعد از باطل شدن حکم، پرونده را به سازمان مالیاتی، برای بررسی مجدد ارجاع می کند.
  • حداکثر مهلت زمان اعتراض کردن مودی نسبت به رای هیات حل اختلاف مالیاتی 20 روز پس از تاریخ ابلاغ است.
  • در هر مرحله از اعتراض دادرسی مالیاتی، مودی باید مالیات مورد قبول از نظر خود را پرداخت کند.
  • در هر کدام یک از مراحل دادرسی، اگر مودی انصراف خود را اعلام کند، در هر صورت بررسی پرونده متوقف و برگ قطعی رای صادر می گردد.
  • شورای‌ عالی مالیاتی نمی ‌تواند مالیات را تعدیل نماید. بلکه می تواند فقط اشکالات آن را بررسی کند.

برای خرید انواع نرم افزارهای حسابداری از وبسایت کاربرد کامپیوتر کلیک کنید

دادرسی مالیاتی به معنای رسیدگی به تعیین مبلغ مالیات پرداختی توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی است که اعتراض دارند.

اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند پس از تایید مبلغ مالیات توسط اداره امور مالیاتی، دادرسی مالیاتی را تقاضا کرده و در مراحل مختلف اعتراض به مبلغ مالیاتی خود داشته باشند.

دادرسی مالیاتی شامل مراحل اداره امور مالیاتی، هیأت حل اختلاف مالیاتی، شورای عالی مالیاتی و در صورت لزوم، دیوان عدالت اداری است.

پس از تایید مبلغ مالیات توسط اداره امور مالیاتی و در مدت ۳۰ روز پس از ابلاغ برگه تشخیص مالیات، مودی می‌تواند دادرسی مالیاتی را تقاضا کرده و اعتراض خود را بیان کند.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید